Ρετουσάρισμα φωτογραφιών

Η επεξεργασία των φωτογραφιών μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς της φωτογραφίας, από μια απλή βελτίωση έως και μια πιο λεπτομερή παρέμβαση. Όλες οι εικόνες που σας παραδίδω είναι επεργασμένες πάντα στο πρώτο στάδιο. Αυτό περιλαμβάνει την επεξεργασία του κάδρου, την αντίθεση, την έκθεση, την ευκρίνεια, τα προσαρμοσμένα προφίλ χρωμάτων, τα θέματα προοπτικής κ.λπ.

Όταν απαιτείται περισσότερη λεπτομερή παρέμβαση, οι φωτογραφίες περνούν από το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, το photoshop. Το περαιτέρω ρετουσάρισμα στο δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει:

Η διαδικασία

  • Για πορτραίτα: το τυπικό ρετουσάρισμα δεύτερου σταδίου περιλαμβάνει την αφαίρεση μελαγχρωματικών κηλίδων και μη μόνιμων στιγμάτων (σημάδια από γυαλιά ηλίου), ρετουσάρισμα του δέρματος (μετατρέποντάς το σε απαλό και χωρίς γιαλάδες), ρετουσάρισμα της κόρης των ματιών.
  • Για μόδα: το τυπικό ρετουσάρισμα δεύτερου σταδίου περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και ρετουσάρισμα μαλλιών / σώματος / ρούχων / μακιγιάζ / φόντου. .
  • Για αρχιτεκτονικό: δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τομέας φωτογράφισης περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους που ποικίλλουν από το ένα έργο στο άλλο, σας αποστέλλω πριν από τη φωτογράφιση ένα πολύ λεπτομερές pdf όλων των μεγάλων και μικρών πιθανών καταστάσεων που πρέπει να προσέξετε πριν από τη φωτογράφιση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στις πιο οικονομικές τιμές. Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτά όπως: καλώδια τροφοδοσίας, κεραίες και δορυφορικά πιάτα, σταθμευμένα οχήματα, κάγκελα κ.λπ. Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν να αφαιρεθούν στο δεύτερο στάδιο (photoshop), αν το επιθυμείτε.
  • Για προϊοντικό: το βασικό ρετουσάρισμα δεύτερου σταδίου περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρών γρατσουνιών, κηλίδων που ενδέχεται να εμφανιστούν στην ετικέτα απο την μεταφορά, αντανακλάσεις, προοπτική, διαχείριση χρωμάτων.

Παραδείγματα επεξεργασίας εικόνας

Μπορείτε να μετακινήσετε το ρυθμιστικό για να δείτε τις εικόνες πριν και μετα το ρετουσάρισμα.

Επεξεργασία εικόνας 1

Επεξεργασία εικόνας 2